Τι είναι το DeFi που φέρνει την επανάσταση στον χρηματοπιστωτικό τομέα;

 


Το DeFi είναι η σύντομη ονομασία για την «αποκεντρωμένη χρηματοδότηση», έναν όρο ομπρέλα για μια ποικιλία χρηματοοικονομικών εφαρμογών σε κρυπτονομίσματα ή blockchain. Στόχο της τεχνολογίας DeFi είναι η απομάκρυνση των χρηματοπιστωτικών διαμεσολαβητών.

 

Το DeFi αντλεί την δημιουργία του από το blockchain, την τεχνολογία πίσω από το ψηφιακό νόμισμα bitcoin, η οποία επιτρέπει σε πολλές οντότητες να διατηρούν ένα αντίγραφο ενός ιστορικού συναλλαγών, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ελέγχεται από μία, κεντρική πηγή.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, επειδή τα κεντρικά συστήματα και οι ανθρώποι χειριστές μπορούν να περιορίσουν την ταχύτητα και την πολυπλοκότητα των συναλλαγών, ενώ γενικά προσφέρουν στους χρήστες λιγότερο άμεσο έλεγχο στα χρήματά τους.

Το DeFi είναι ξεχωριστό επειδή επεκτείνει τη χρήση του blockchain από την απλή μεταφορά αξιών και έξυπνα συμβόλαια σε πιο περίπλοκες περιπτώσεις οικονομικής χρήσης.

Το Bitcoin και πολλά άλλα ψηφιακά άυλα περιουσιακά στοιχεία τεχνολογίας blockchain ξεχωρίζουν από τις παλαιότερες μεθόδους ψηφιακής πληρωμής, όπως αυτές που διαχειρίζονται η Visa και η PayPal, καθώς αφαιρούν όλους τους μεσάζοντες από τις συναλλαγές.

Όταν πληρώνετε με πιστωτική κάρτα για καφέ σε ένα καφέ, ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα βρίσκεται ανάμεσα σε εσάς και την επιχείρηση, με έλεγχο της συναλλαγής, διατηρώντας την εξουσία να την σταματήσει ή να την σταματήσει και να την καταγράψετε στο ιδιωτικό του καθολικό βιβλίων. Με το περιβάλλον DeFi, αυτά τα ιδρύματα αποκόπτονται από την διαδικασία .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...