γιατί πέφτουν τόσο πολύ οι τιμές του bitcoin και των κρυπτονομισμάτων αυτές τις μέρες ;

 


Το bitcoin όπως τα άλλα κρυπτονομίσματα είχαν μία απίστευτη άνοδο τιμών τους τελευταίους μήνες συντρίβοντας κάθε ρεκορ υψηλής τιμής !

Τις τελευταίες μέρες όμως βλέπουμε μία βουτιά των τιμών τους που καλό θα είναι να δούμε την αιτία της αλλά και τις μας δείχνει γιά το μέλλον των κρυπτονομισμάτων.

Η πτώση των τιμών ήρθε σε κάπως αντιφατικά σε σχέση με το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων το coinbase μπήκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δείχνοντας τον δρόμο ότι βαδίζουμε σε μία αποδοχή των κρυπτονομισμάτων όπως και με τα άλλα χρηματοπιστωτικά προιόντα , μετοχές , συνάλλαγμα , εμπορεύματα κλπ.

Οι αιτίες της πτώσης είναι συνδυασμός των παρακάτω γεγονότων:

- την επιθυμία να κεφαλαιοποιήσουν τα κέρδη τους οι επενδυτές που κέρδισαν σε πολλές περιπτώσεις αποδόσεις άνω των 500% των κεφαλαίων τους. Αυτό είναι λογικό και συμβαίνει σε κάθε αγορά με διαπραγμάτευση τιμών με βάση τον κανόνα προσφοράς και ζήτησης.

- την απόφαση της Τουρκίας να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα. Η βαθιά οικονομική κρίση της Τουρκιας και το νομίσματος της ήταν η πραγματική αιτία γιά αυτή την απαγόρευση.

- η φήμη ότι και η Ινδία θα απαγορεύσει την χρήση και επένδυση σε κρυπτονομίσματα.

- η πτώση της τιμής του πετρελαίου σε συνδιασμό με ασυμφωνία για σταθερή τιμή της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτές οι αιτίες κατά την εκτίμηση μου περισσότερο επιβεβαιώνουν ότι τα κρυπτονομίσματα αποκτούν ωριμότητα και ότι το μέλλον ανήκει σε αυτά σταθερά.

Εξάλλου με δυναμισμό νέες έννοιες όπως η τεχνολογία DeFi έρχεται να βάλει τα κρυπτονομίσματα στο παιχνίδι των καθαρά χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και προϊόντων χωρίς ενδιάμεσους!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...