Τα Ηνωμένα Έθνη ξεκινούν χρήση NFTs με σκοπό την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης για την αλλαγή του κλίματος


 

Τα Ηνωμένα Έθνη, μέσω του προγράμματος UN-Habitat, συνεργάστηκαν με τους Unique Network, Exquisite Workers και την IAAI GLOCHA για να επωφεληθούν από τα NFT για να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με την παγκόσμια κλιματική κρίση μέσω μιας πρωτοβουλίας που ονομάζεται DigitalArt4 Climate.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή ή COP26 στη Γλασκώβη της Σκωτίας, τα Ηνωμένα Έθνη παρουσίασαν τα αποτελέσματα της τέχνης NFT με τον ψηφιακό καλλιτέχνη Bricx Martillo Dumas να κατακτά την πρώτη θέση.

Ο Alexander Mitrovich, Διευθύνων Σύμβουλος της Unique Network, χαιρέτισε αυτή την κίνηση και είπε:«Πιστεύουμε ότι το μέλλον της ανθρώπινης έκφρασης θα είναι μέσω των NFT και είμαστε αφοσιωμένοι στο να δείξουμε σε όλο τον κόσμο πώς μπορεί να ενώσει τις ανόμοιες κοινότητές μας στον αγώνα για τη διάσωση του πλανήτη μας».

Πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία DigitalArt4 Climate απεικόνισε το ήθος των ανοιχτών δεδομένων και διένειμε τεχνολογίες λογιστικού για τη λήψη φιλικών ενεργειών για το κλίμα.

Δεδομένου ότι τα NFT βασίζονται σε blockchain, δημιουργούν εγγενή αξία λόγω της περιορισμένης προσφοράς τους. Οι δευτερεύουσες πωλήσεις των NFT ξεπέρασαν πρόσφατα τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, ο τομέας NFT συνεχίζει να κατακλύζει τον κόσμο.

Ο ΟΗΕ αναμένει από την πρωτοβουλία να δώσει τη δυνατότητα σε ακτιβιστές, σχεδιαστές και καλλιτέχνες να δημιουργήσουν ψηφιακή τέχνη που θα ενέπνευσε τον παγκόσμιο πληθυσμό να αναλάβει δράση κατά της κλιματικής κρίσης.

Η τεχνολογία Blockchain έχει επίσης διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Για παράδειγμα, η Acciona, μια κορυφαία ισπανική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συνεργάστηκε με την Climate Blockchain Initiatives (CBI), μια startup με έδρα τη Βαλένθια, για να ενισχύσει την πώληση των ρύπων άνθρακα χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα συναλλαγών της τελευταίας που τροφοδοτείται από blockchain.

Επιπλέον, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) κυκλοφόρησε μια μοναδική απόδειξη της ιδέας για την παρακολούθηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε όλη την αλυσίδα αξίας χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain λογιστικής το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...