Το πρωτότυπο Ρωσικό Digital Rubble θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2022


 

Σύμφωνα με την πορεία ανάπτυξης του ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC), που ονομάζεται Digital Rubble, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας πρόκειται να λανσάρει μια πρωτότυπη πλατφόρμα για τη νέα μορφή χρήματος στις αρχές του 2022.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται τη διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιουλίνα, η πρωτότυπη πλατφόρμα θα διαδεχθεί μια πιλοτική δοκιμή.

Η Ρωσία μελετά την αναδυόμενη τάση CBDC τουλάχιστον από το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Με τις τελευταίες εξελίξεις η Κρατική Δούμα πρόκειται επίσης να διαμορφώσει νέους νόμους που θα ενισχύσουν την τελική εμφάνιση του ψηφιακού ρουβλίου. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα από το τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι, Izvestia, ο επικεφαλής της επιτροπής της Κρατικής Δούμας για τη Χρηματοπιστωτική Αγορά, Ανατόλι Ακσάκοφ, επιβεβαίωσε ότι το νομικό πλαίσιο που διέπει το CBDC θα λειτουργήσει για την προτεινόμενη δοκιμή που θα εφαρμοστεί το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες νομισματικές διατάξεις, έως και οκτώ ομοσπονδιακοί νόμοι και πέντε κώδικες που κυμαίνονται από τον Αστικό Κώδικα, τον Φορολογικό Κώδικα, τον Δημοσιονομικό Κώδικα, τον Ποινικό Κώδικα και τον Διοικητικό Κώδικα θα πρέπει να αναθεωρηθούν προκειμένου να διευκολυνθούν οι διοικήσεις του ψηφιακού ρουβλίου. Σύμφωνα με την έκθεση, το νομικό πλαίσιο που θα προέλθει από τους νομοθέτες θα αφορά πολλές βασικές πτυχές, συμπεριλαμβανομένων των εξουσιών της Κεντρικής Τράπεζας να εκδίδει και να διακινεί το Ψηφιακό Ρούβλι.

Ηδη εχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για μια πιθανή πιλοτική δοκιμή για το Ψηφιακό Ρούβλι με έως και 5 ρωσικές τράπεζες έτοιμες να συμμετάσχουν στη δοκιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...