Η Apple παρακολουθεί τα κρυπτονομίσματα για να δει χρήσεις τους


 

Ο ηγέτης της Apple Inc αποκάλυψε ότι η εταιρεία του παρακολουθεί τα χαρακτηριστικά κρυπτονομισμάτων που θα μπορούσε να εισαγάγει στα προϊόντα της στο εγγύς μέλλον, αλλά δεν σχεδιάζει να κάνει αποδεκτή μέθοδο πληρωμής με αυτά σύντομα.

Μιλώντας στο συνέδριο DealBook των New York Times την  ο Διευθύνων Σύμβουλος Τιμ Κουκ είπε, «το κρυπτονομίσματα είναι κάτι που εξετάζουμε. Δεν είναι κάτι που έχουμε άμεσα σχέδια να κάνουμε».

Αν και ο Κουκ έχει επενδύσει προσωπικά σε κρυπτονομίσματα ως μέρος ενός «διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου», είπε ότι η ίδια η Apple δεν σκόπευε να συμμετάσχει στον αυξανόμενο αριθμό μεγάλων επιχειρήσεων που επενδύουν σε κρυπτονομίσματα. Για παράδειγμα φέτος, η Tesla άρχισε να δέχεται το Bitcoin ως πληρωμή για τα ηλεκτρικά της οχήματα και αγόρασε κρυπτονομίσματα αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να τα κρατήσει στο εταιρικό της ταμείο.

Όπως ανέφερε ο Κουκ "Υπάρχουν πράγματα που δεν θα έκανα. Δεν θα επένδυα το υπόλοιπο μετρητών της Apple σε κρυπτονομίσματα. Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι αγοράζουν μετοχές της Apple για να εκτεθούν σε κρυπτονομίσματα."

Η Apple υστερεί επί του παρόντος στην εφαρμογή κρυπτονομισμάτων στον τρόπο πληρωμών της. Αλλοι αμερικανικοί επιχειρηματικοί γίγαντες όπως η Amazon.com Inc και η EBay Inc έχουν δείξει προθυμία να αποδεχτούν ψηφιακό νόμισμα στο μέλλον.

Αφού αποκάλυψε ότι διαθέτει προσωπικά κρυπτονομίσματα, ο Κουκ είπε ότι έχει κάνει έρευνα στα κρυπτονομίσματα και ενδιαφέρεται γι' αυτά. Αν και η Apple δεν έχει άμεσα σχέδια για τα κρυπτονομίσματα ως αποδεκτή μέθοδο πληρωμής σύντομα, το προσωπικό ενδιαφέρον του Κουκ θα μπορούσε να κάνει την Apple να κάνει ένα βήμα προς το σύστημα πληρωμών με κρυπτονομίσματα.

Η Apple προσφέρει επί του παρόντος χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της εφαρμογής πορτοφολιού της, η οποία περιλαμβάνει πληρωμές peer-to-peer, Apple Pay χωρίς επαφή και την πιστωτική κάρτα Apple με κάρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...