Η σταρταπ για NFT Mojito εξασφάλισε χρηματοδότηση 20 εκατομμυρίων δολαρίων με την υποστήριξη των Sotheby's

 


 

Η Mojito συγκέντρωσε το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές, επικεφαλής των οποίων είναι ο οίκος δημοπρασιών έργων τέχνης Sothebys.

Ο  οίκος Sotheby's έχει καταγράψει μια θετική πορεία στο οικοσύστημα NFT όλο το 2021 και η επένδυση στην Mojito έρχεται ως η πρώτη φορά που οίκος δημοπρασιών θα επενδύσει απευθείας σε αντικείμενα που σχετίζονται blockchain.

«Πιστεύουμε στο μέλλον της χρήσης του blockchain για την επέκταση της ιδιοκτησίας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων», λέει ο Charles F. Stewart, Διευθύνων Σύμβουλος της Sothebys. «Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τα NFT. Ακούμε για αυτές τις κατηγορίες από τους περισσότερους από τους υπάρχοντες πελάτες και συλλέκτες μας. Ωστόσο, ασχολούμαστε επίσης με ένα αρκετά μεγάλο νέο κοινό που επικεντρώνεται σε αυτήν την κατηγορία. Η αποστολή του Sotheby's είναι να προωθήσει την πρόσβαση και την ιδιοκτησία εξαιρετικών αντικειμένων τέχνης και πολυτελείας, επομένως η εστίαση και η ανάπτυξη αυτής της περιοχής είναι πολύ λογικό».

Ο ρόλος της Mojito στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία είναι καλά καθορισμένος. Συνεργάζεται με επωνύνους για τη σύλληψη, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη εξατομικευμένων αγορών NFT πάνω από την πλατφόρμα Mojito, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως συνεργάτης μάρκετινγκ και σύμβουλος τεχνολογίας . Η startup με έδρα το Ντέλαγουερ ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επεκτείνει την ομάδα μηχανικών της, ενώ παράλληλα θα ασχοληθεί με άλλα έργα για να σχεδιάσει πιο λειτουργικές πλατφόρμες NFT.

Παρά το ρεκόρ ανάπτυξης του οικοσυστήματος NFT που οδήγησε κυρίως σε αυξημένο όγκο συναλλαγών σε όλες τις αγορές εντός του περασμένου έτους, ο κλάδος εξακολουθεί να μην έχει την ετικέτα «βιομχανικού κλάδου» ΄΄ώστε να είναι φιλικός και κατανοητός προς τον χρήστη. Αυτό παραμένει ένα από τα εμπόδια εισόδου που προσπαθεί να εξαλείψει ο Mojito.

«Ο χώρος των κρυπτονομισμάτων έχει πάρει άσχημα σχόλια επειδή είναι απρόσιτος και σκληρός. Θέλουμε να βοηθήσουμε να μειωθεί το εμπόδιο στην είσοδο, να το κάνουμε πιο εύκολο, να το κάνουμε διασκεδαστικό και να δώσουμε στις επωνυμες φίρμες χώρο να το κάνουν δικό τους», λέει ο Dan Kinsley, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Mojito. «Είμαι παθιασμένος με το blockchain γενικά και να βοηθώ τους χρήστες να έρθουν στο χώρο, και αυτό είναι ένας εξαιρετικός αγωγός για αυτό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...