Οι χρήστες του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase μπορούν να δανειστούν έως και 1 εκατομμυρίου $ με Bitcoin ως εγγύηση

 

Το αμερικανικό ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων Coinbase Global κυκλοφόρησε πρόσφατα υπηρεσία δανείου που θα επιτρέψει στους χρήστες του να λάβουν έως και το 40% της συνολικής αξίας των διαθεσίμων τους σε Bitcoin ως δάνειο. Οι επιλέξιμοι χρήστες θα πληρώνουν επιτόκιο 8% ετησίως για το δάνειο.

Το προϊόν δανείου Coinbase φέρεται να κυκλοφορεί για να προσφέρει ευκολία σε όλους τους πελάτες που διαφορετικά θα έπρεπε να καταφύγουν σε πρόωρη ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να καλύψουν μια επείγουσα ανάγκη τους. Τα κεφάλαια που εκταμιεύονται από την Coinbase μπορούν να συνδεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό του δανειολήπτη ή στα πορτοφόλια του Paypal.

«Χρειάστηκες ποτέ μετρητά για κάτι επείγον, όπως ιατρικούς λογαριασμούς ή επισκευές αυτοκινήτου; Στο παρελθόν, μπορεί να είχατε πουλήσει Bitcoin για να το καλύψετε και να είχατε φορολογητέο κέρδος ή ζημία. Τώρα δεν χρειάζεται», αναφέρει η εταιρεία στον ιστότοπό της.

Η ευκολία που συνδέεται με το προϊόν δανείου Coinbase είναι επίσης ορατή στο πρόγραμμα αποπληρωμής. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι συνδρομητές είναι ελεύθεροι να αποπληρώσουν το δάνειο ανά πάσα στιγμή, αρκεί να καταβάλλεται ο ελάχιστος τόκος ανά μήνα.

«Κάθε μήνα, χρειάζεται μόνο να πληρώνετε τους οφειλόμενους τόκους ($10 λεπτά). Εξοφλήστε το υπόλοιπο όταν είστε έτοιμοι. Το Bitcoin που χρησιμοποιείτε ως εγγύηση παραμένει με ασφάλεια στην Coinbase. Δεν δανείζεται ούτε χρησιμοποιείται για οποιονδήποτε άλλο σκοπό», σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Το προϊόν δανείου θα βοηθήσει επίσης τους χρήστες του Coinbase να απαλλαγούν από κάθε μορφή φορολόγησης που ενδέχεται να παρουσιάζουν οι πωλήσεις Bitcoin. Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές κατέταξαν το BTC ως φορολογητέο περιουσιακό στοιχείο και ανάλογα με τη διάρκεια κατά την οποία το ψηφιακό νόμισμα έμεινε υπό κράτηση. Ο φορολογικός συντελεστής μπορεί να φτάσει και το 30%.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...