Η Νότια Κορέα θα επιβάλει φόρο 20% στα κέρδη του κεφαλαίου που επενδύεται σε κρυπτονομίσματα το επόμενο έτος

 


Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας συνεχίζει τον σχεδιασμό της να επιβάλει φόρο εισοδήματος 20% στα κέρδη του κεφαλαίου από συναλλαγές κρυπτονομισμάτων το 2022. Τα κέρδη από κρυπτονομίσματα θα ταξινομηθούν ως «διάφορα έσοδα»

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης μεταξύ των υπουργείων, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας αποκάλυψε ότι το σχέδιο φόρου εισοδήματος 20% για τα κέρδη από τα κρυπτονομίσματα θα αρχίσει να εφαρμόζεται το επόμενο έτος.

Ο Koo Yoon-cheol, επικεφαλής του συντονισμού της κυβερνητικής πολιτικής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού προέδρευσε της συνάντησης και σημείωσε:

«Τα κέρδη από τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα θα ταξινομηθούν ως« διάφορα έσοδα »και θα υπόκεινται σε φόρο 20 τοις εκατό από τον επόμενο χρόνο. Τα κέρδη από τις συναλλαγές αυτές θα πρέπει να δηλωθούν κατά την υποβολή γενικών φόρων εισοδήματος τον Μάιο του 2023. "

Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικής Υπηρεσίας της Κορέας είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση και την εποπτεία της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Επιστημών της χώρας έχει την εντολή να ενισχύσει την ανάπτυξη της βιομηχανίας τεχνολογιών blockchain.

Παράλληα συνεχίζεται η ειδική κυβερνητική εκστρατεία κατά των παράνομων  δραστηριοτήτων  με κρυπτονομίσματα.  Οι αρμόδιες αρχές θα παρατείνουν το χρονικό πλαίσιο της ειδικής κυβερνητικής εκστρατείας για τον καταστολή και την παρακολούθηση της παράνομης δραστηριότητας με κρυπτονομίσματα έως τον Σεπτέμβριο του 2021.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι οι επενδυτές που κέρδισαν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια γουόν, ή περίπου 2,260 δολάρια ΗΠΑ από τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων θα υπόκεινται στον φόρο εισοδήματος 20%. Επισήμανε επίσης ότι η κληρονομιά σε κρυπτονομίσματα αλλά και οι δωρεές θα φορολογούσαν επίσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο υπολογισμός της τιμής του περιουσιακού στοιχείου θα βασίζεται στην ημερήσια μέση τιμή για ένα μήνα πριν και ένα μήνα μετά την ημερομηνία της κληρονομιάς ή της δωρεάς.

Η φορολογία των κρυπτονομισμάτων υπήρξε ένα καίριο ζήτημα στη Νότια Κορέα από το κοινοβούλιο του έθνους πέρυσι έθεσε το νομοσχέδιο φορολογίας κρυπτονομισμάτων.

Επομένως, οι επενδυτές σε κρυπτονομίσματα βρίσκονται πλέον σε δύσκολη θέση λόγω των βαρύτερων φόρων που επιβάλλονται στα κέρδη τους από ό, τι στις επενδύσεις σε μετοχές.

Η είδηση αυτή αφενός επιβεβαιώνει ότι τα κρυπτονομίσματα ήρθαν για να μείνουν στην παγκόσμια οικονομία αλλά ταυτόχρονα την ανάγκη η Ευρωπαική Ενωση να κινηθεί γρήγορα ώστε να είναι ανταγωνιστική στην νέα οικονομία του Blockchain.

Σημείωση: στο σχετικό βιβλίο μου στο www.blockchainbook.gr υπάρχει εκτεταμένη ανάλυση σε ποιους τομείς το blockchain είναι πλέον μία πραγματικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Εθνική Επιτροπή του Κογκρέσου των Ρεπουμπλικανών των ΗΠΑ θα δεχτεί δωρεές σε κρυπτονομίσματα μέσω του Bitpay

  Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα θα γίνει η πρώτη εθνική επιτροπή κόμματος που θα δοκιμάσει αυτήν τη νέα μορφή χρηματοοικονομικών συναλλαγών με κρ...