Η Apple αναζητά ταλέντα σε Blockchain ως υπεύθυνους επιχείρησης εναλλακτικών πληρωμών

 


Με βάση μια λίστα θέσεων εργασίας που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 25 Μαΐου, η Apple Inc., επιδιώκει να προσλάβει έναν υπεύθυνο ανάπτυξης επιχειρήσεων για να είναι υπεύθυνος για εναλλακτικές πληρωμές, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων.

 Ο νέος ρόλος θα είναι υπεύθυνος για την αναζήτηση πιθανών συνεργατών, την ανάπτυξη συνεργατών «εναλλακτικών πληρωμών», τη διαπραγμάτευση και την υπογραφή συμφωνιών. Επίσης, για την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων και λειτουργιών για το ψηφιακό πορτοφόλι της Apple, τις πληρωμές και την εμπορική ομάδα της Apple. Αυτό σημαίνει ότι η νέα θέση θα συνεργαστεί στενά με την ομάδα του ψηφιακού πορτοφολιού, των πληρωμών και εμπορίου της Apple.

 «Ηγηθείτε του προγράμματος συνεργασίας με βασικούς παίκτες στο οικοσύστημα των εναλλακτικών πληρωμών, καλύπτοντας την πλήρη διαδικασία ταυτοποίησης συνεργατών, επιχειρηματικής ανάπτυξης και κοινωνικοποίησης, διαπραγμάτευσης και συνεχούς ανάπτυξης εταιρικών σχέσεων, υπογραφής συμβάσεων και εκτέλεσης, εφαρμογή στρατηγική “go-to-market” και συνεχή ανάπτυξη αξίας εταιρικής σχέσης», έγραφε στη σχετική λίστα θέσεων εργασίας.

 Η πρόσληψη απαιτεί υποψηφίους που έχουν εμπειρία σε ρόλους κορυφαίου διαπραγματευτή, συμπεριλαμβανομένης εμπειρίας εναλλακτικών πληρωμών με κρυπτονομίσματα, ψηφιακά πορτοφόλια, καθώς και άλλες ταχέως αναπτυσσόμενες μορφές πληρωμών όπως η υπηρεσία BNPL (ΑΤΠΑ, Αγοράστε Τώρα, Πληρώστε Αργότερα), μεταξύ άλλων.

 Οι λάτρεις της Crypto-τεχνολογίας εκμεταλλεύτηκαν γρήγορα την ευκαιρία εργασίας, κατανοώντας ότι η εταιρεία που εδρεύει στη Silicon Valley ετοιμάζεται να εμβαθύνει στις πληρωμές μέσω κρυπτονομισμάτων.

 H Crypto-τεχνολογία γίνεται mainstream

 Η πιθανή αυτή πρόσληψη έρχεται σε μια στιγμή που η Apple αρχίζει να προετοιμάζεται κρατώντας χαμηλό προφίλ για πληρωμές με Bitcoin μέσω της εφαρμογής της, Wallet.

 Η εταιρεία δεν θέλει να μείνει πίσω, καθώς οι κυριότερες εταιρείες μεταπηδούν στο τρένο της Crypto-τεχνολογίας.  

 Η Apple φαίνεται να ακολουθεί άλλους ανταγωνιστές, όπως η Samsung, η οποία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να δημιουργήσει εγγενή offline ψηφιακά πορτοφόλια στα smartphone της πρόσφατα.

 Τον Φεβρουάριο του 2019, η Samsung άρχισε να προωθεί σημαντικά τη ναυαρχίδα της το smartphone Galaxy 10 ώστε να αποθηκεύει εγγενώς και offline κρυπτονομίσματα Bitcoin και Ethereum.

 Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η εφαρμογή πορτοφολιού BitPay επισημοποίησε την υποστήριξή της σε μεγάλες εφαρμογές πληρωμών όπως το Samsung Pay, το Apple Pay και το Google Pay.Παρόλο που η καταχώριση του Coinbase App store προς το παρόν δεν υποστηρίζει το Apple Pay, σχεδιάζει να φέρει σύντομα στους χρήστες iOS έναν ασφαλέστερο και ταχύτερο τρόπο για να ξοδεύει κανείς κρυπτονομίσματα.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, το Bitcoin και άλλα δημοφιλή κρυπτονομίσματα μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν για πληρωμές χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Apple Pay.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...