Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα που δέχθηκε το Bitcoin ως νόμιμο Χρήμα


 

Το Ελ Σαλβαδόρ γίνεται η πρώτη χώρα που υιοθετεί το bitcoin ως νόμιμο χρήμα, μετά από έγκριση του νομοθετικού σώματος. Ο Πρόεδρος Nayib Bukelet καλωσόρισε τον λεγόμενο «νόμο για το Bitcoin» και τον περιέγραψε ως ιστορική στιγμή. Ο Πρόεδρος Nayib Bukele ανακοίνωσε την υιοθέτηση αρχικά στο Twitter με δημοσίευση του.

Ο "νόμος για το Bitcoin" που εγκρίθηκε από το τοπικό Κογκρέσο, με 62 ψήφους από τα 84 μέλη του και έγινε ήδη νόμος. Το Bitcoin γίνεται πλέον ένα άλλο νόμιμο χρήμα σε αυτό το έθνος της Κεντρικής Αμερικής, παράλληλα με το δολάριο ΗΠΑ.

Το 70% του πληθυσμού στο Ελ Σαλβαδόρ δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε παραδοσιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Η κυβέρνηση έτσι σκοπεύει να  εκπαιδεύσει και να δημιουργήσει τους μηχανισμούς για τη διεξαγωγή συναλλαγών με Bitcoin.

Ο νόμος στοχεύει στη βελτίωση της ρύθμισης και της εποπτείας του Bitcoin:

"Ο σκοπός αυτού του νόμου είναι να ρυθμίσει το bitcoin ως νόμιμο χρήμα με πλήρη ισχύ, απεριόριστη δυνατότητα σε οποιαδήποτε συναλλαγή, και σε οποιονδήποτε τρόπο που απαιτείται χρήμα για δημόσια ή ιδιωτικά φυσικά ή νομικά πρόσωπα."

Οι τιμές των εμπορευμάτων πλέον μπορούν να εμφανίζονται σε bitcoin, οι φορολογικές συνεισφορές μπορούν να καταβληθούν με το ψηφιακό νόμισμα και οι ανταλλαγές σε bitcoin δεν υπόκεινται σε φόρο υπεραξίας. Εν τω μεταξύ, το δολάριο ΗΠΑ θα εξακολουθεί να είναι το νόμισμα αναφοράς για την τιμή του Bitcoin και η αγορά θα καθορίσει ελεύθερα τη συναλλαγματική ισοτιμία με το δολάριο ΗΠΑ.

Ο εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντικό σήμα ότι η παγκόσμια οικονομία είναι πλέον ώριμη να δεχθεί τα κρυπτονομίσματα ως νόμιμο χρήμα παράλληλα με τα υπόλοιπα νομίσματα. Εμείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προβληματιστούμε γιατί φαίνεται ότι δεν ακολουθούμε τις παγκόσμιες εξελίξεις που είναι πλέον ραγδαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...