O Eλβετικός τραπεζικός γίγαντας UBS προσφέρει πλέον υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων στους πελάτες της


Ο όμιλος UBS εξετάζει διάφορες επιλογές ώστε να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα οι πλούσιοι πελάτες του. Σύμφωνα με σχετική έκθεση του Bloomberg σύμφωνα με πληροφορίες η USB θεωρεί ότι οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα είναι αναγκαία επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους πελάτες της.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια στιγμή που τα κρυπτονομίσματα έχουν τεράστια έλξη μεταξύ των επενδυτών. Ο χώρος των κρυπτονομισμάτων έχει μετακινηθεί από την αφάνεια σε κύριο πεδίο επενδυτικού ενδιαφέροντος καθώς πλέον χαρακτηρίζεται από κεφαλαιοποίηση της αγοράς άνω των 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η κίνηση της UBS να προσφέρει επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα είναι μία προσπάθειά της να παραμείνει ανταγωνιστική και να εμποδίσει τους πλούσιους πελάτες της να αναζητήσουν παρόμοια προϊόντα από ανταγωνιστές που προσφέρουν ήδη αυτές τις υπηρεσίες.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στον τομέα των ψηφιακών στοιχείων και κρυπτονομισμάτων », δήλωσε η UBS, και συνέχισε στην σχετική δήλωση . «Είναι σημαντικό και ενδιαφερόμαστε περισσότερο για την τεχνολογία που υποστηρίζει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, δηλαδή την τεχνολογία blockchain γενικά».

Με την επιλογή επένδυσης σε κρυπτονομίσματα η UBS σκοπεύει να προσφέρει μόνο ένα ποσοστό της καθαρής αξίας των επενδύσεων του πελάτη της, προκειμένου να τους προστατεύσει από την αστάθεια του οικοσυστήματος των ψηφιακών νομισμάτων.

Αυτή η κίνηση της UBS είναι ευπρόσδεκτη στον χώρο των κρυπτονομισμάτων εάν επιβεβαιωθεί πλήρως όμως η τράπεζα φαίνεται να μπαίνει είναι λίγο αργά στο πάρτι. Ηδη οι παγκόσμιοι ανταγωνιστές της Goldman Sachs και Morgan Stanley διερευνούν επιλογές για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα ως απάντηση στην αναγνωρισμένη μετατόπιση της ευρύτερης ζήτησης κρυπτονομισμάτων. Παράλληλα Goldman Sachs βρίσκεται σε καλό δρόμο για να προσφέρει προιόντα σε Bitcoin και αναζητά να προσλάβει έναν νέο υπεύθυνο για να επεκταθεί σε προσφορές πολλών διαφορετικών ψηφιακών στοιχείων και νομισμάτων. Η Morgan Stanley κατατάσσεται ως η πρώτη μεγάλη τράπεζα που προσφέρει χρήματα σε μορφή Bitcoin στους πελάτες της.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...