είναι δυνατή η επικοινωνία ανθρώπων - ζώων ; η φήμη ότι μας καταλαβαίνουν μήπως είναι μία αντικειμενική πραγματικότητα;



Ειδικά τα κατοικίδια ζώα συχνά δίνουν την εντύπωση ότι κατανοούν τους ιδιοκτήτες τους. Συχνά η σχέση αυτή δεν είναι αφεντικού- ζώου αλλά μία σχέση αμοιβαίας επικοινωνίας. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν αυτό στην καθημερινότητα.




Το μεγάλο στοίχημα επικοινωνίας ανθρώπου μηχανής με χρήση των ηλεκτρομαγνητικών σημάτων 
της σκέψης θα παρασύρει να γίνει συστηματική η επικοινωνία ανθρώπων και ζώων στηριγμένη στην ίδια τεχνική και όσως υποστηριζόμενοι με μηχανές "μεταφραστές" . Το περιβάλλον signalcom θα ανατρέψει πολλά σε όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα αλλά κυρίως και σε όσα θεωρούσαμε μεταφυσικά ή συμπτώσεις.

Η τεχνολογική δυνατότητα καταγραφής και επεξεργασίας των ηλεκτρομαγνητικών σημάτων σκέψης στην αρχή μπορεί να αφορά μικρά μηνύματα, κατάφαση ή άρνηση , εντολές απλών κινήσεων έλξης ή απομάκρυνσης και θέματα εκφρασης πόνου, πείνας ή δίψας. Ολα αυτά είναι ενέργειες και εντολές που γνωρίζουμε ότι περιλαμβάνονται και στις διαδικασίες εγκεφαλικής λειτουργίας των ζώων.

Οι συσκευές υποδοχής, επεξεργασίας και αναμετάδοσης της πληροφορίας μέσω της σκέψης θα στηρίζονται στις ίδεες τεχνολογικές δυνατότητες είτε αφορούν άνθρωπο , ζώο ή μηχανή. Με δεδομένο δε ότι θα έχουν ως τμήμα τους την διαχείριση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων του ανθρώπου η αντίστοιχη με τα ζώα ως πιο απλή θα είναι εφικτή τεχνολογικά.

Ισως κάποιοι αναρωτηθούν αυτά δεν θέτουν θρησκευτικά  ζητήματα; H απάντηση είναι όχι γιατί ο Δημιουργός δεν θα εμπόδιζε ποτέ τον άνθρωπο να αναπτύξει τις γνώσεις του σε ανεξερεύνητα σημεία και περιοχές. Εξάλλου υπάρχουν όρια στην ανάπτυξη της γνώσης και νέες ανακαλύψεις; και αν υπάρχουν τα γνωρίζουμε εμείς.

Προφανώς το έμβιο περιβάλλον θα δεχθεί ένα σοκ με αυτή την δυνατότητα επικοινωνίας αλλά και πριν μερικές εκατοντάδες χρόνια ο άνθρωπος μιλούσε για μυθικά υπερφυσικά ζώα στην στεριά και στην θάλασσα απλά γιατί υπήρχαν ανεξερεύνητες περιοχές στον πλανήτη γη.



Εκείνο που σίγουρα θα αποκτήσει ενδιαφέρον είναι νέα ερωτήματα που αφορούν την ανθρώπινη κυριαρχία στον εμβιο κόσμο αλλά και ίσως άγνωστα μηνύματα που θα προσφέρει η ολοκληρωμένη επικοινωνία ανθρώπων ζώων. Σε μερικά χρόνια θα μας απασχολήσουν και αυτά.

https://akromolio.gr/Μπογονικολος






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...