ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ! για αυτούς του νεκρούς δεν θα δούμε οργή , ούτε συλλογική πίκρα, ούτε αγώνες γιά να μην υπάρξουν άλλοι....



Ηδη οι νεκροί μας στην Δυτική Αττική είναι 16 και ακόμα περιμένουμε να μάθουμε γιά αγνοούμενους...
Η φυσική καταστροφή που έπληξε χθες την περιοχή και δυστυχώς προκάλεσε τον θάνατο αθώων συμπολιτών μας δεν είχε αιτία την οργή της φύσης. 


Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ανοχής του κράτους επι δεκατίες στην αυθαιρεσία στις κατασκευές και σε κάθε μπάζωμα ρευμάτων και ποταμών.
Ηταν το αποτέλεσμα της ρουσφετολογικής διοίκησης των δημάρχων και λοιπών παραγόντων που επέτρεψαν επι δεκαετίες τον βιασμό της φύσης.
Ηταν η ατιμωρησία που υπάρχει ΑΚΟΜΑ και μετά τέτοια γεγονότα. ΕΙΔΑΤΕ καμμία σύλληψη απ αυτοφόρω κανενός υπευθύνου; και υπεύθυνοι υπάρχουν! Αυτοί που ανέχθηκαν να μην γίνει αποκατάσταση ρευμάτων  ! Αυτοί που ελλειπώς είχαν καθαρίσει τα όμβρια ! Αυτοί που απλά αδιαφόρησαν αναμένοντας την τυχαία καταστροφή!
Το χειρότερο είναι η αντίδραση της ίδιας της κοινωνίας. Ζαλισμένη και αδιάφορη απλά διαβάζει στις ειδήσεις τον αυξανόμενο αριθμό θυμάτων! Είδατε καμμία μαζική διαμαρτυρία; Ειδατε έστω κάποια κινηση θλίψης; 
Οι νεκροί μας δεν είναι μόνο 16 . Ειναι οι χιλιάδες που επι δεκαετίες έχασαν την ζωή τους κατα την διαρκεια φυσικών καταστροφών όχι γιατί ήταν αναποφευκτο αλλά γιατί αδράνησε το κράτος να κάνει το καθήκον του με χρηστή διοίκηση.
Ας ευχηθούμε κάποια στιγμή να αφυπνιστούμε. ....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...