ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: στα μέσα της δεκαετίας του 80 οι επιχειρήσεις πληροφορικής ήταν κέντρα γνώσης !





Μετα την εναρξη της κυκλοφορίας των προσωπικων υπολογιστών ΙΒΜ αλλά και των συμβατών τους δημιουργήθηκαν και τα πρώτα καταστήματα πληροφορικής σε όλη την Ελλάδα.

Τότε ακόμα η λέξη πληροφορική ήταν μία άγνωστη έννοια γιά την πλειοψηφία του κόσμου.
Η επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών είχε μία μόνο πανεπιστημιακή σχολή ,ένα  τμήμα στην πάτρα. Ομως και αυτό το τμήμα ήταν στα σπάργανα και αναζητούσε κατεύθυνση.



Ετσι οι πρώτες επιχειρήσεις πληροφορικής πρόσφεραν τα πάντα στο κλάδο της πληροφορικής. Από την πώληση ηλεκτρονικών υπολογιστών ,την εκμάθηση, την πληροφόρηση. Ηταν δηλαδή κάτι ως κέντρα γνώσης αυτού του νέου εντυπωσιακού μηχανήματος που σε λίγα χρόνια θα κυριαρχούσε στην ζωή μας.

Οι πελάτες έμπαιναν και συναντούσαν έναν άγνωστο κόσμο! Δεν ήξεραν τι ήταν αυτό το θαυμαστό νέο και ούτε πόσες πολλές χρήσεις είχε. Στην εκπαίδευση, στην διασκέδαση , στην οικονομία, στην κοινωνία. Εντυπωσιασμένοι πάντα πως ένα μηχάνημα που έμοιαζε με τηλεόραση είχε τόσο δύναμη και μπορούσε να προσφέρει τόσα πολλά.

Υπήρχαν επιλεγμένα βιβλία , οδηγοί , χώροι επίδειξης των βασικών λειτουργιών των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναλώσιμα δισκέτες γιά κάθε χρήση και κυρίως η μεγάλη αγάπη και από τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη αλλά και από τους πρώτους πελάτες αυτού του νέου.

Ηταν μία μικρή κοινωνία.

Μία από αυτές της πρώτες επιχειρήσεις ήταν και η ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΩΝ ΕΠΕ που είναι από το 1987 παρούσα στην πληροφορική και η συνέχεια της ειναι το vstore.gr. Η πρώτη μου επιχειρηματική προσπάθεια




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...