γιατί η κρίση στις σχέσεις Ρωσίας με Ουζμπεκιστάν είχε ως αποτέλεσμα το τρομοκρατικό χτύπημα στην Νέα Υόρκη.



Ολοι σοκαριστήκαμε με το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Νέα Υόρκη από τον νεαρό φανατικό Ουζμπεκο  τρομοκράτη. Πάλι άδικο αίμα και χαμένες ζωές αθώων.

Ο μοναχικός αυτός λύκος τρομοκράτης δεν είναι όμως το προιον μιας τυχαίας διαδικασίας αλλά αποτέλεσμα της λανθασμένης προσέγγισης διαχρονικά της Δύσης όσον αφορά την κατάσταση στις χώρες της Κεντρικής Ασίας.


Χώρες όπως το Ουζμπεκιστάν έχουν μηδενική παράδοση στην δημοκρατία. Ηταν φυλές με φύλαρχους . Αυτοί μετέπειτα εξελιχθηκαν σε γραμματείς των τοπικών κομμουνιστικών κομμάτων επι Σοβιετικής Ενωσης και στην συνέχεια σε μόνιμους"Προέδρους". 

Οι διεθνείς σχέσεις τους στηρίζοταν σχεδόν πάντα στο προσωπικό και οικογενειακό συμφέρον του τοπικού "φύλαρχου-προέδρου". Η Ρωσία ήταν πάντα ο ισχυρός παίκτης της περιοχής.

Υπήρχε παραδοσιακά ισχυρή ισλαμική διεύσδυση η οποία επιτυχύνθηκε από την περίοδο του πρώτου πολέμου στο Αφγανιστάν μεταξύ Ταλιμπάν και Σοβιετικών.

Δυστυχως η αντιμετώπιση από την Δύση του στυλ, δίνουμε δωρεάν αντιαπεροπορικους πυραύλους στίνγκερ γιά να δείχνουμε στην τηλεόραση τι ωραία που ρίχνουν τα σοβιετικά ελικόπτερα ηταν απλά λάδι στην φωτιά του θρησκευτικού φανατισμού.

Τα τελευταία χρόνια ο ισλαμικός φονταμενταλισμός θεωρήθηκε περιπου ως ένας καλός σύνδεσμος σχέσεων της δύσης με το Ουζμπεκισταν. "Αντιστασιακοί" στις σχέσεις ρώσιας και ουζμπεκιστάν , αδελφάκια τσετσένων τρομοκρατών θεωρήθηκαν απλά υποστηρικτές ελευθερίας! Ετσι πολύ εύκολα γίνοταν δεκτοί , τσετσένοι , ουζμπέκοι και άλλοι ως μετανάστες στις ΗΠΑ.

Η ενσωμάτωση τους δυστυχώς γνώριζαν όλοι ότι δεν θα ήταν εύκολη και μη ξεχνάμε ότι οι πολιτιστικές τους καταβολές ήταν πάντοτε ξένες προς τα δυτικά πρότυπα.

Στην ουσία η μεταναστευτική πολιτική αυτή των ΗΠΑ με την αποδοχή κάθε ισλαμιστή από την κεντρική ασία δημιουργούσε ένα ναρκοπεδιο μέσα στην χώρα και πυρήνες φονταμενταλισμού.

Και μάλιστα το χειρότερο με την δικαιολογία της ενίσχυσης των σχέσεων των ΗΠΑ με κινήσεις υποστήριξης δημοκρατίας και ελευθερίας.

Ευχομαι το λάθος αυτό να έχει γίνει αντιληπτό στις ΗΠΑ και να υπάρξει μία συνεργασία ΗΠΑ με Ρωσια γιά την αντιμετώπιση αυτών των τρομοκρατών και σε Καύκασο και σε Κεντρικη Ασία. Η τρομοκρατία δεν έχει σύνορα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...