To 2022 θα δείξει το μέλλον του ψηφιακού κεντρικού νομίσματος γιέν Ιαπωνίας

 


Ο επικεφαλής της επιτροπής για τα ψηφιακά νομίσματα του κυβερνόντος κόμματος της Ιαπωνίας δήλωσε ότι η χώρα του θα καθαρή εικόνα στο τι να περιμένει από ένα ψηφιακό γιεν μέχρι το τέλος του 2022.

Σύμφωνα με το Reuters  ο Hideki Murai του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος δήλωσε ότι η Ιαπωνία σύντομα θα έχει «σαφέστερη άποψη» για το πώς θα μοιάζει το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC). Ο αξιωματούχος είπε επίσης ότι οι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σχεδιασμό του κρατικού κρυπτονομίσματος θα προκαλέσουν συζήτηση για το πώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.  Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα  το ψηφιακό γεν δεν θα επηρεάσει αρνητικά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει σχεδιαστεί σωστά.

Τον Μάρτιο, η Τράπεζα της Ιαπωνίας σύστησε μια επιτροπή σύνδεσης και συντονισμού  για τη διεξαγωγή μίας  «αρχικής δοκιμής» χρήσης του κρατικού κρυπτονομίσματος.

Η Κίνα, προς το παρόν ηγείται του κόσμου στον πειραματισμό και την εφαρμογή του ψηφιακού γιουάν CBDC. Η Κίνα θα κυκλοφορήσει επίσημα τα πρώτα CBDC μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν θεωρεί αυτό ως απειλή για το δολάριο ΗΠΑ και την κατάστασή του ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, σύμφωνα με εκθέσεις της. Βέβαια σχέδια της τράπεζας να προχωρήσει σε ψηφιακό γιέν CBDC δείχνουν ότι παρατηρεί προσεκτικά τις κινήσεις της Κίνας.

«Εάν ένα ψηφιακό γιουάν γίνει τόσο βολικό που να χρησιμοποιείται συχνά από τους τουρίστες ή γίνει ένα βασικό μέσο διακανονισμού για το εμπόριο, η σχέση μεταξύ του γιεν και του γιουάν θα μπορούσε να αλλάξει» και να θίξει την κατάσταση του γιεν ως νομίσματος ασφαλούς καταφυγίου, δήλωσε ο Μουράι.

το πρώτο βιβλίο για blockchain

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...