Διεθνή αναφορά τοποθετεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στην κορυφή των χωρών «Crypto-Ready»

 


Οι ΗΠΑ ηγούνται του κόσμου σε ΑΤΜ bitcoin και ο αριθμός αυξάνεται ραγδαία.

Ο δείκτης Crypto Ready του Crypto Head 2021 εξέτασε τον αριθμό των ATM κρυπτονομισμάτων σε κάθε χώρα και την προσβασιμότητά τους, τη νομιμότητα των κρυπτονομισμάτων και το κατά πόσον οι τράπεζες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, καθώς και τον αριθμό των διαδικτυακών αναζητήσεων για όρους που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα σε 200 χώρες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέκτησαν την πρώτη θέση, με σκορ έτοιμο για κρυπτονομίσματα 7,13 στα 10. Η Κύπρος κατέλαβε τη δεύτερη και τη Σιγκαπούρη τρίτη, και οι δύο σημείωσαν κάτω από το 6,50. Βέβαια η μελέτη είναι περιορισμένης εμβέλειας και δεν αγγίζει ορισμένους παράγοντες που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν την ετοιμότητα μιας χώρας για την ευρύτερη χρήση κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένης της φορολογικής νομοθεσίας και του ευρύτερου ρυθμιστικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την Crypto Head, οι ΗΠΑ έχουν 17.436 ΑΤΜ  κρυπτονομισμάτων - σχεδόν 16.000 περισσότερα από τη δεύτερη σε κατάταξη χώρα σε αυτήν την κατηγορία, τον Καναδά. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται ραγδαία στις ΗΠΑ καθώς οι εταιρείες ATM bitcoin (BTC, -3,6%) όπως το Coin Cloud επεκτείνουν γρήγορα τις εγκαταστάσεις τους σε εθνικό επίπεδο. Η άνοδος υπογραμμίζει την αυξανόμενη δημοτικότητα του bitcoin ως μέσο πληρωμής.

Παράλληλα με τον αριθμό των ATM, το Crypto Head εξέτασε επίσης τον αριθμό των πολιτών ανά ATM. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέλαβαν την πρώτη θέση εδώ, με ένα  ATM για κάθε 19.023 άτομα, σε σύγκριση με τη δεύτερη θέση του Καναδά για ένα ATM για κάθε 26.265 άτομα. Η Ιαπωνία κατέλαβε την τελευταία θέση με ένα bitcoin ATM για τα 126 εκατομμύρια άτομα της.  24 χώρες δεν είχαν ATM κρυπτονομισμάτων.

Το Crypto Head απένειμε επίσης στις ΗΠΑ και σε 39 άλλες χώρες με ιδιαίτερα ευνοϊκά νομικά περιβάλλοντα για τα κρυπτονομίσματα, το πολύ δύο πόντους – τον ένα εάν τα κρυπτονομίσματα ήταν νόμιμα να κατέχονταικαι έναν επιτρέπεται η χρήση τους σε τράπεζες.

Τέλος, η Crypto Head εξέτασε επίσης τον αριθμό των διαδικτυακών αναζητήσεων σχετικά με κρυπτονομίσματα σε σύγκριση με τα δεδομένα του προηγούμενου έτους για να αποδείξει το αυξανόμενο ενδιαφέρον μεταξύ του πληθυσμού κάθε χώρας.

Η Κύπρος κατέλαβε την πρώτη θέση με σχεδόν 34.000 αναζητήσεις σχετικές με κρυπτονομίσματα για κάθε 100.000 άτομα - αύξηση σχεδόν 137% από το προηγούμενο έτος. Σε πολλές χώρες, το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα αυξάνεται ραγδαία. Η Ρουμανία σημείωσε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στις αναζητήσεις στο 331%, με χώρες όπως η Ελλάδα, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σαουδική Αραβία να  είναι πολύ κοντά.

γιά να γνωρίσετε την νέα οικονομία τεχνολογίας blockchain !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...