η αναζήτηση των αιτιών των γεγονότων της ζωής μας ξεφεύγει από την συνείδηση και έχει τις απαντήσεις της βαθιά στο υποσυνείδητο....



Η διαδρομή της ζωής μας όλη είναι γεμάτη από απορίες γιά τα βήματα που κάνουμε, γιά όσους δρόμους δεν πήραμε αλλά και τις ανηφόρες που τολμήσαμε να μην υπολογίσουμε.



Πιό σπάνια έχουμε απορίες γιά την άνετες κατηφόρες που συνοδεύοταν από αφελείς προσδοκίες που συνήθως είχαν έρθει από διάφορες "λαμπερές" αιτίες που αν και ακούγαμε τον ντεκεδένιο τους θόρυβο τις βλέπαμε χρυσαφένιες.

Ο χρόνος περνούσε πάντοτε συχνά με το να μας κλέβει στο μέτρητα και πίο σπάνια να του πειράζουμε εμείς τους δείχτες προς τα πίσω. Αυτό ήταν πάντοτε και είναι όσο αναπνεύουμε επι της γης το μεγάλο στοίχημα , να δημιουργούμε την πραγματικότητα με τις δικές μας χρονικές ροές αλλά και να σταματάμε τον χρόνο γιά να απολαμβάνουμε τις καλύτερες στιγμές του.

Mηχανικές διαδικασίες γιά τους πολλούς αλλά τυχεροί όσοι εργάζονται στις τέχνες , τις τέχνες του νου και ακόμα παρα πέρα. Εκει που η τεχνικές των ορθολογικών διαδικασιών μπερδεύονται με τις σταθερές του υποσυνείδητου μας. Είναι μία διαδικασία που ξεφεύγει από βήματα αίτιου-αιτιατού και έρχεται να δημιουργήσει συνθέσεις διαδικασιών που μοιάζουν να ξεφεύγουν από την λογική και να ακουμπούν τις πιό βαθιές αναζητήσεις του ενστίκτου, της υποσυνείδητης διαδικασίες, της εσωτερικής πυξίδας των ενεργειών μας.

Είναι ίσως οι πιό όμορφες περιοχές που θα μείνουν πάντοτε άγονες στην καλλιέργεια των τεχνολογικών εξελίξεων . Είναι περιοχές που η μεταφυσική συναντά την καρδιά και το πνεύμα το τυχαίο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...