Τα όνειρα μας ήταν πάντα αιτία γιά προλήψεις, για ευχαρίστηση, εφιάλτες αλλά πάντοτε κάτι άγνωστο και απροσιδορισο γιά την λογική μας.
Εχουν γίνει πολλές επιστημονικές έρευνες γιά να εξετάσουν την φύση των ονείρων μας, το τρόπο που δημιουργούνται , τις διαδικασίες απομνημόνευσης τους ακόμα και την τεχνιτή πρόκληση δημιουργίας ονείρων.
Το σημείωμα μου δεν στοχεύει να κάνει επιστημονική ανάλυση και να παραθέσω όλες αυτές τις έρευνες και γνώσεις που είναι πολύ πιθανό να βοηθούν σε μία ορθολογική ανάλυση αλλά δεν προσεγγίζουν το θέμα από μία διαφορετική οπτική γωνία.
Αυτή την νέα οπτική θα προσπαθήσω να αναλύσω απλά και σύντομα με βάση την ύπαρξη των ηλεκτρομαγνητικών σημάτων του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αλλά και με βάση οτι ηλεκτρομαγνητική συμπεριφορά έχει κάθε κύτταρο μας.
Τα σήματα αυτά ναι είναι αδύναμα , ναι ειναι πάρα πολλά αλλά όπως ήδη ανέλυσα στην βασική μου τοποθέτηση για το signalcom είναι ήδη διαχειρίσημα από εμάς. Ηδη σταδιακά τα καταγράφουμε και τα αξιοποιούμε στην επικοινωνία ανθρώπου μηχανής.
Τι γίνεται λοιπόν με τα όνειρα.
Δεν είναι φαντασία μας εκτός αν πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τι είναι φαντασία. Ποιοί είναι οι μηχανισμοί που κινητοποιούν τους νευρώνες μας να ξεφευγουν από την υλική διάσταση που έχουμε γύρω μας αλλά και από τις σκέψεις και αναμνήσεις μας που τις έχουμε ήδη ως βιωματική γνώση.
Θα μπορούσαν τα όνειρα μας να είναι οι αποθηκευμένες επιθυμίες μας ή φόβοι μας αποτυπωμένα στα εγκεφαλικά κύταρα κάπως όπως οι μαγνητικές εγγραφές σε ένα σκληρό δίσκο υπολογιστή.
Θα μπορούσαν να είναι τα πρόδρομα ηλεκτρομαγνωτικά σήματα πριν περάσουν σε άλλη μορφή ολοκληρωμένης διανοτητικής επεξεργασίας και να παράγουν σκέψεις ή ενέργειες επικοινωνίας.
Θα μπορούσε να είναι η ασφαλιστική δικλείδα γιά την εκτόνωση της υπερλειτουργίας του εγκεφάλου μας κατά την διάρκεια της ημέρας.
Θα μπορούσε να είναι ένας ανεξερεύνητος μηχανισμός που παίζει ρόλο στην σχετικότητα του χρόνου μέσα στο σύμπαν.
Θα μπορούσε να είναι ακόμα ενα επίπεδο στην πολυεπίπεδη επικοινωνία των εμβίων όντων.
Ονειρα, διαίσθηση ,μεταφυσικό , είμαστε κοντά να αποτελέσουν απλές και διαχειρίσιμες εννοιες!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου