Εγκατάσταση Εκπαιδευτικού συστήματος παρακολούθηση φυσικών καταστροφών με χρήση δορυφόρων από Δρ Νίκο Μπογονικολό της ΑΡΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων



Ο Πρόεδρος της εταιρίας ΑΡΑΤΟΣ Δρ Νίκος Μπογονικολός μετά από υπόδειξη του Δημάρχου Αμαρουσίου προσέφερε δωρεάν πλήρες εκπαιδευτικό σύστημα για την παρακολούθηση των φυσικών καταστροφών με χρήση δορυφόρων στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων.




Η εκπαιδευτική συνεργασία με το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου ξεκίνησε την επίσημη πρώτη της δωρεάν εγκατάστασης της πρωτοποριακής διαδικτυακής εφαρμογής στα εργαστήρια του Λυκείου Αναβρύτων παρέστη και ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης.
Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες μαθητές, ο δήμαρχος ανέφερε: «Θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους μας σε θέματα πολιτικής προστασίας και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την πρόσβαση στις δυνατότητες της τεχνολογίας που μας παρέχει δωρεάν η εταιρία AΡΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, προσφέρουμε τη δυνατότητα στους μαθητές του Πρότυπου Λυκείου Αναβρύτων να λειτουργήσουν έναν πρότυπο σταθμό πολιτικής προστασίας στο σχολείο τους. Η επιλογή του Πρότυπου Λυκείου Αναβρύτων δεν είναι τυχαία δεδομένου ότι βρίσκεται εγκατεστημένο εντός του Κτήματος Συγγρού, ενός από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου του Αμαρουσίου αλλά και της Αττικής».
Η AΡΑΤΟΣ εγκατέστησε δωρεάν την εφαρμογή ADC (Aratos Disaster Control), στην οποία θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν δημιουργικά οι μαθητές. Πρόκειται για μια εφαρμογή πρόληψης, εξέλιξης, καταστολής και αποτίμησης καταστροφών που προκαλούνται είτε από ακραία φυσικά φαινόμενα είτε από την εκούσια / ακούσια επέμβαση του ανθρώπου, με τη συνδυαστική χρήση δορυφόρων, που δίνουν ανά 15 λεπτά πληροφορίες ακόμα και στο κινητό για την εξέλιξη των φαινομένων έτσι ώστε τα σωστικά μέσα να έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν καλύτερα την άμυνά τους. Στην εκδήλωση παρέστει, επίσης, ο διευθυντής του Λυκείου Λεωνίδας Μάντζος .

www.aratos.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...