ήρθε το τέλος του ευρώ, του δολαρίου και των άλλων κεντρικών νομισμάτων; σίγουρα το νέο με τα κρυπτονομίσματα blockchain είναι παρόν!!!



Στην κορύφωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης με την κατάρευση των πιστωτικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ το 2008 κάποιοι πίστευαν ότι είναι η κορυφή του παγόβουνου και το σκάσιμο της φούσκας που ξεκίνησε η δημιουργία της με την κατάργηση του αντικρύσματος του δολαρίου σε χρυσό την δεκαετία του 70.  Σήμερα τι μπορούμε να δούμε ; Εγινε αυτή ; Είναι σε εξέλιξη ; Αύριο τί; 

Τότε και ΠΡΙΝ την δημιουργία εναλλακτικών τεχνολογικών λύσεων όπως το Bitcoin είχα δημιουργήσει τον Ιανουάριο 2009 το "εναλλακτικό κοινωνικό νόμισμα ΟΒΟΛΟΣ". Εγινε προσπάθεια να γίνει κατανοητό ότι ήταν μονόδρομος η ΣΤΗΡΙΞΗ του ευρώ στην Ελλάδα με ένα συμπληρωματικό νόμισμα και η δημιουργία γραμμών άμυνας απέναντι στην γενικευμένη κρίση.
Δυστυχώς όχι μόνο δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση αλλά πολεμήθηκε βρώμικα. Την συνέχεια την ξέρουμε και την βιώνουμε με μνημόνια, καταστροφή τραπεζών και κυρίως με καταστροφή της κοινωνίας μας και των δομών της.

Βεβαια είδαμε ότι η χρηματοπιστωτική κρίση που η Ελλάδα ήταν απλά μία αιχμή της καλά κρατεί με υπερβολικά χρέη σε όλα σχεδόν τα ανεπτυγμένα κράτη, με κινήσεις όπως το brexit αλλά και με ευτελισμό της αξιοπιστίας του παγκοσμίου χρηματοπιστωτικού συστήματος. 


Τα προβλήματα των νομισμάτων όπως το ευρώ κυρίως αλλά και το δολάριο και άλλα περιφεριακά νομίσματα είναι δομικά και αυτή η γενικευμένη ασθένεια τους δεν θεραπεύεται με ασπιρίνες όπως γίνεται προσπάθεια. Ουτε αυτά μπορούν να δώσουν νέες προσεγγίσεις σε ένα πλέον παγκόσμιο ψηφιακό περιβάλλον. Χαρακτηριστικά μπορεί να αναφερθεί οτι το σύστημα ηλεκτρονικης αποστολής χρημάτων μεταξύ τραπεζών είναι το SWIFT που αποτελεί ηλεκτρονική μέθοδο αποστολης τεχνολογίας του 70!!! Είναι σαν να λέμε πχ το αυτοκίνητο tesla να είχε για καταγραφικό σύστημα γραφομηχανή!!!


Το τελευταίο διάστημα ζούμε την επανάσταση της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων με όχημα το bitcoin αλλά το τρένο των κρυπτονομισμάτων έχει πολλά βαγόνια.
Κάθε μέρα και ένας νέος παίκτης μπαίνει στο παιχνίδι , μόλις τις τελευταίες μέρες ξεκίνησαν την συμμετοχή τους η google και η microsoft.
Χώρες από όλο τον κόσμο , από την ζώνη του ευρώ όπως η Αυστρία και η Μάλτα ή από δυναμικες οικονομικά όπως τα Εμιράτα και η Ελβετία συμμετέχουν με  δικά τους ή αποδέχονται την λειτουργία των κρυπτονομισμάτων.
Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα τα αποδέχεται πλέον ως άυλα πάγια.
Η Ολλανδική κυβέρνηση ζητά από τους φορολογούμενους να δηλώνουν στο περιουσιολόγιο στην ετήσια δήλωση του τα κρυπτονομίσματα.

Ειναι πλέον σίγουρο οτι η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ έχει ξεκινήσει! Μία νέα επανάσταση με πιθανό και μηδενισμό παγκόσμιου χρέους είναι προ των πυλών.



Σε αυτό το σημείο ένοιωσα την ανάγκη μαζί με μία ομάδα επιστημόνων και επιχειρηματιών να κάνουμε την παγκόσμια παρέμβαση μας.
Διαλέξαμε τους τομείς της κοινωνικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης και δημιουργήσαμε το κρυπτονόμισμα socialpolis!
Σε τομείς κρίσιμους γιά την κοινωνία επιχειρούμε την δική μας παρέμβαση!
Για περισότερες πληροφορίες επισκεφτείτε 
www.socialpolis.io
ή
https://www.facebook.com/Socialpolis-social-sustainable-development-economy-coin-269030283925950/ 

  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...