Ζούμε στην Ελλάδα μας μία εποχή του παραδόξου γιά να είμαι ευγενικός και να μην πω του παρανοικού.
Αν θέλαμε αυτή την εποχή να την περιγράψουμε με ιστορικούς όρους τότε θα ήταν κάπως όπως στην Αρχαία Ρώμη που απο δυνατή κοινωνία αφού την κατεύρεσαν οι παρακμιακοί κοιλαράδες συγκλητικοί, οι ίδιοι οι άλλοτε κραταιοί στρατιώτες ανέμεναν στην συνέχεια να έρθουν οι εισβολείς γότθοι γιά να τους ισοπεδώσουν.
Κακή κοινωνία χειρότεροι οι άνθρωποι που την απαρτίζουν. Κακό είναι η έλλειψη σεβασμού στην ιστορία και τις παραδόσεις , η αδυναμία γιά δημιουργία, η φαυλότητα σαν σχολικό μάθημα σε νέες γενιές , η κυριαρχία του μετρίου σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και η λατρεία του εφήμερου και γυαλιστερού. Η αδιαφορία γιά την ουσία και η θεοποίηση του φαίνεσθαι.
Πάντα θέλω να βλέπω την φωτεινή πλευρά της σελήνης , να διακρίνω τις λεπτομέρειες αλλά δυστυχώς ζούμε στιγμές που το σκοτάδι κυριαρχεί. Οχι το μεσαιωνικό σκοτάδι της βίας και ανελευθερίας του λόγου αλλά το σκοτάδι του μετρίου και της ροπής προς τα κάτω.
Υπάρχει ελπίδα να εξορκίσουμε το κακό και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι;
Στις χειρότερες στιγμές των κοινωνιών αυτό γίνεται συχνά με θυσίες αίματος. Ειτε από εισβολές εχθρών είτε από επαναστάσεις είτε από το αίμα της απελπισίας.
Εγω θα πω ότι υπάρχει ελπίδα να πετύχουμε την αλλαγή με Αγάπη . Ας αγαπήσουμε οχι μόνο ανθρώπους , ας αγαπήσουμε αρχές , ας αγαπήσουμε την δημιουργία, την προσπάθεια για το καλύτερο, την δύναμη της θέλησης, την κίνηση προς το καλύτερο!
Υπάρχει ελπίδα!
Λαϊκή εκπροσώπηση στο μέγιστο βαθμό στη λήψη πολιτικών καθοριστικών αποφάσεων είναι μία πρόταση. Ο manager μια επιχείρησης είναι υποχρεωμένος να συνθέσει τις δεξιότητες των υφισταμένων του ώστε να πετύχει το μέγιστο καλύτερο αποτέλεσμα. Αντίστοιχα, εφόσον το σύστημα γνωρίζει ποιοι δεν ψήφισαν, να γίνεται κλήρωση μεταξύ αυτών που απείχαν από την εκλογική διαδικασία και να επιλέγονται ποσοστιαία κάποιοι πολίτες για να γίνονται βουλευτές ώστε να έχουν γνώμη στα κοινά. Π.χ. αν υποθέσουμε ότι η αποχή είναι 30%, τότε να κληρωθούν 90 πολίτες (90= το 30% του 300) από αυτούς που δεν ψήφισαν και να γίνουν βουλευτές με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις ενός κανονικού βουλευτή. Μόνη προϋπόθεση να έχουν τη στοιχειώδη μόρφωση για να ασκήσουν το βουλευτικό αξίωμα, να μην είναι αναλφάβητοι δηλαδή ή αγράμματοι. Δεν υπάρχει καλύτερη εκπροσώπηση της λεγόμενης λαϊκής εντολής.
ΑπάντησηΔιαγραφή