γιατί το bitcoin είναι ένας καλός λαγός αλλά τα ουσιαστικά έρχονται στα κρυπτονομίσματα!!!




Παρατηρούν πολλοί με έκληξη την τρελή κούρσα της τιμής του bitcoin σε σχέση με ευρώ και ξαφνικά όλοι έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στα κρυπρονομίσματα. Ενα ενδιαφέρον που άλλοτε θυμίζει κυνήγι ευκαιριών, άλλοτε απλή περιέργεια και άλλοτε ουσιαστικό ενδιαφέρον γιά το ΝΕΟ που έρχεται.



Εχοντας αναλύσει από αρχές του 2009 την κατάσταση του παγκοσμίου συστήματος νομισμάτων και έχοντας δημιουργήσει τον "οβολό κοινωνικό νόμισμα" το πρώτο παγκόσμιο ηλεκτρονικό νόμισμα παρατηρώ με πολύ προσοχή όλη αυτή την πορεία και συζήτηση σχετικά με το bitcoin.

Μου θυμίζει έντονα τις πρώτες εποχές του ιντερνετ , κάπου εκεί το 1994 , που ήταν ταυτόχρονες η άγνοια, η αμφιβολία αλλά και το ενδιαφέρον γιά το ΝΕΟ που θα άλλαζε τα πάντα στην ανθρωπότητα. Από την οικονομία και την κοινωνία μέχρι την πολιτική και την επιστήμη.

Τώρα βλέπουμε ξαφνικά ένα νέο νόμισμα το bitcoin αλλά κυρίως μία νέα τεχνολογία το blockchain!

O κόσμος παρατηρεί αυτό το ράλλυ τιμής και αρχίζει να το υπολογίζει και να κατανοεί οτι δεν ειναι ένα από παιχνιδι κάποιων που είναι λάτρεις της τεχνολογίας.

Ταυτόχρονα εμφανίζονται με παρόμοια ή με ίδια τεχνολογία εκατοντάδες κρυπτονομίσματα. Βλέπουμε κράτη από την Βενεζουέλα μέχρι τα Εμιράτα να φτιάχνουν κρατικά κρυπτονομίσματα. Παράλληλα δεκάδες χρηματιστήρια και ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στηρίζουν την λειτουργία τους.

Εδώ αρχίζει το πρόβλημα αλλά και η ευκαιρία.

Είναι λογικό σε αυτή την πρώτη και ανώριμη φάση να κυριαρχεί η λογική της κερδοσκοπίας και της επιθυμίας κερδών.

Ετσι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αυτά τα κρυπτονομίσματα θα πεθάνουν.

Το bitcoin θα παραμείνει ίσως σύντομα οχι ως μέσον συναλλαγής κυρίως αλλα ως νόμισμα αναφοράς.

Τα νέα κρυπτονομίσματα που θα δημιουργήσουν την νέα εποχή στην  παγκόσμια οικονομία θα είναι διαφορετικά ! γιατί θα είναι αυτά και μόνο που θα :

- αντιστοιχούν σε αξίες που θα είναι πρώτες υλες και όχι μόνο

- θα είναι εργαλεία με πραγματική αξία που θα προβάλεται σε καλες ιδεές και δημιουργίες σε πολλούς τομείς

- θα στηθούν με δυνατότητα να τρέχουν σε νέο "ιντερνετ" γρήγορο

- θα υλοποιούν πολλαπλές χρήσης της τεχνολογίας blockchain



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...