Νέα Ελληνική Εθνική Γεωπολιτική προσαρμοσμένη στα δεδομένα του 21ου αιώνα!

H κρίση επιβάλει να δούμε το μέλλον. Να δούμε πως θα διασφαλίσουμε τις επόμενες γενιες μετά την οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Αυτό κάνει αναγκαία μία Νέα Ελληνική Εθνική Γεωπολιτική . Αυτή οφείλει να είναι προσαρμοσμένη στα δεδομένα του 21ου αιώνα.

Τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του αιώνα μας.

Η παγκοσμιοποίηση των οικονομιών αλλά και των κοινωνιών.

Η ψηφιακή επανάσταση που οδηγεί σε δραματικές αλλαγές την καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.

Οι μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών εξαιτίας πολέμων αλλά και πληθυσμιακής έκρηξης!

Οφείλουμε να σχεδιάσουμε και να υλοποίησουμε μιά Νέα Εθνική Πολιτική! Στηριγμένη στον Οικουμενικό Ελληνισμό . Εξωστρεφή με πρόθεση καλών σχέσεων με φίλους αλλά και "φίλους".

Είμαστε ένα έθνος μικρό πληθυσμιακά και εύκολα μπορούμε να απολέσουμε την ταυτότητα μας.

Ο εγωισμός μας στερεί να δούμε τις δραματικές αλλαγές στον ίδιο τον Ελλαδικό χώρο. Αλλαγές όχι μόνο εξαιτίας της εισβολής υπεράριθμων αλλοδαπών , και μάλιστα με άλλες πολιτιστικές καταβολές , αλλά κυρίως εξαιτίας της απομάκρυνσης μας από τις αρχές και τις αξίες μας.

Βέβαια είναι αδύνατον ο σχεδιασμος μας να είναι φοβικός και συντηρητικός. Είναι τόσο γρήγορες και ισχυρές οι παγκόσμιες μεταβολές που θα συντριβούμε χωρίς να το καταλάβουμε.

Τι μας μένει;

Να ξεκινήσουμε να δημιουργουμε ΑΓΟΡΕΣ , τις επιχειρηματικές αλλά και τις κοινωνικές και τις πολιτιστικές παντού οπου υπάρχει Ελληνας.

ΝΑ στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην τοποθέτηση του Ελληνισμού ως οδηγού στις μεταβολές των κοινωνιών. Αυτό είναι δυνατόν να γίνει γιατί οι ρίζες μας ειναι το μέλλον με την φιλοσοφία μας και όχι η ομφαλοσκόπηση της ψυχολογίας.

Εκείνο που χρειάζεται είναι ΑΜΕΣΑ να γίνει ενα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ το οποίο να συσπειρώσει τους απανταχού Ελληνες αλλά και τους νεους μετανάστες από την πατρίδα μας στο εξωτερικό πριν αυτοί από αγγελιοφόροι των αξιών μας να γίνουν απλά γρανάζια σε μηχανιστικές διαδικασίες.

Να ξεκινήσουμε να συζητάμε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε την δημιουργία ενός Ελληνικού Ανθρωπιστικού Κεφάλαιου Γνώσης!

Νίκος Μπογονικολός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...