Νέο Σύνταγμα γιά την Ελλάδα και την Κοινωνία

Συμφωνούμε όλοι ότι η χώρα μας με την υπάρχουσα πολιτειακή δομή της όπως περιγράφεται από το παρόν Σύνταγμα είναι άρρωστη και στα όρια της καταστροφής και της εξαθλίωσης.
Ολοι ξέρουμε ότι και οι τρεις συνταγματικές εξουσίες , η εκτελεστική, η νομοθετική και η δικαστική επί δεκαετίες κυριαρχούνται από ρουσφετολογία, αναξιοκρατία , διαπλοκές και σκάνδαλα και σε καμμία περίπτωση δεν εκπροσωπούν την άριστη κρατική πολιτεία προς το συμφέρον του Ελληνα πολίτη. Και όλα αυτά με "ρυθμιστή" έναν ανώτατο άρχοντα , άβουλο και διορισμένο μέσα από τις κομματικές ισοροπίες κάθε φορά.
Κάποιοι θα ρωτήσουν μα ο λαός επέλεξε το πολιτεία του και καλά να πάθει. Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή. Η μεταπολίτευση δημιούργησε ένα σύνταγμα ραμένο στα μέτρα κάποιων κομμάτων και κάποιων πολιτικών οικογενειών με ονόματα , καραμανλής, παπανδρέου , μητσοτάκης. Αν ακουγε ένας ξένος τα ονόματα αυτά επί τόσες δεκαετίες θα έλεγε κατηγορηματικά ότι είχαμε βασιλεία, και μάλιστα με άκρατο βυζαντινισμό.
Και τελικά? τι έγινε? απλά φτάσαμε στην  καταστροφή , σε μία εθνική υποτίμηση και υποτέλεια , σε κοινωνική εξαθλίωση.
Ολα αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται με ημίμετρα και ασπιρίνες γιά ετοιμοθάνατους. Δεν λύνονται με τις αλλαγές προσώπων και με δήθεν εκσυγχρονισμούς διαδικασιών.
Είναι δομικά προβλήματα και μόνο με δομικές αλλαγές θα λυθούν και θα δώσουν προοπτική στην Ελλάδα μας.
Τώρα είναι αναγκαία η αμεση Συνταγματική Αλλαγη και Δημιουργία Σταθερής Βάσης και Αρχών της Ελληνικής πολιτείας.
Πρόεδρος της Ελλάδας να είναι άμεσα εκλεγμένος από τον Λαό.
Νομοθετική Εξουσία με δύο σώματα.
Μία βουλή των εκατό εκλεγμένων βουλευτών νομοθετών οι οποίοι θα πρέπει να προέρχονται με επαγγελματική εμπειρία και να μην είναι άεργοι και κληρονομούντες θέση.
Μία Γερουσία των πενήντα αρχαιοτέρων πρώην, προέδρων Ελλάδας, πρωθυπουργών, Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, Προέδρων Ανωτάτων Δικαστηρίων κλπ με αποκλειστικό δικαίωμα το βέτο σε νόμους.
Εκτελεστική Εξουσία με Υπουργούς και κυβερνητικούς που δεν θα είναι βουλευτές.
Δημιουργία σώματος ανωτάτων δημοσίων υπαλλήλων. Κατάργηση Συμβούλων.
Δικαστική Εξουσία απόλυτα ανεξάρτητη και αυτοδιοικούμενη σε σχέση με τις αλλες δυο εξουσίες.
Οι λύσεις είναι απλές δεν μένει παρά όλοι οι Ελληνες Πατριώτες να αγωνιστούμε γιά το Νέο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...