Το Ρίο ντε Τζανέιρο σχεδιάζει να γίνει "Crypto Rio" αποθηκεύοντας μέρος των οικονομικών αποθεμάτων του σε Bitcoin


 Ακολουθώντας τα βήματα του Μαϊάμι, η πόλη της Βραζιλίας Ρίο ντε Τζανέιρο σχεδιάζει να εισέλθει στον χώρο των κρυπτονομισμάτων έχοντας το 1% των αποθεμάτων της σε Bitcoin.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Καινοτομίας του Ρίο, ο δήμαρχος Εντουάρντο Πάες αποκάλυψε ότι η πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο σκοπεύει να επενδύσει μέρος του αποθέματος της σε κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης O Globo.

Ο Paes δήλωσε: «Θα λανσάρουμε το Crypto Rio και θα επενδύσουμε το 1% σε κρυπτονομίσματα».

Υπάρχουν σχέδια σε εξέλιξη για να υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής φόρων με χρήση Bitcoin, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης.

Ο Πάες μίλησε με τον Φράνσις Σουάρες, δήμαρχο του Μαϊάμι, στην εκδήλωση μέσω βιντεοκλήσης και τόνισε ότι η σύνδεση με το Μαϊάμι ήταν ζωτικής σημασίας σε έναν κόσμο παγκόσμιων πόλεων.

Το Ρίο ντε Τζανέιρο σκοπεύει να δανειστεί τεχνογνωσία από το Μαϊάμι στην πορεία υιοθέτησης του Bitcoin, ώστε να γίνει η τεχνολογική πρωτεύουσα της Νότιας Αμερικής. Ο Paes σημείωσε επίσης : «Το Μαϊάμι και το Ρίο είναι παγκόσμιες πόλεις, που προσελκύουν ανθρώπους, επιχειρήσεις και οργανισμούς. Αυτός ο διεθνής διάλογος είναι ουσιαστικός». Πρόσθεσε ότι εκδηλώσεις όπως η Εβδομάδα Καινοτομίας του Ρίο ενισχύουν τη θέση της πόλης ως ένα τέλειο μέρος για να ζεις, να εργάζεσαι και να καινοτομείς.

Το Ρίο ντε Τζανέιρο σκοπεύει επίσης να ακολουθήσει τα βήματα του Μαϊάμι, προσφέροντας φορολογικά κίνητρα σε εταιρείες τεχνολογίας που βρίσκονται στο Porto Maravalley.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σουάρες επεσήμανε: «Δημιουργήσαμε ένα τσουνάμι ευκαιριών. Πολλές πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες αύξαναν τους φόρους και τους μειώσαμε. Καταλάβαμε ότι μπορούσαμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και προσκαλέσαμε τους δημιουργούς εδώ».

Το Μαϊάμι υπήρξε μία από τις φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα πόλεις σε αμερικανικό έδαφος. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η πόλη αποκάλυψε σχέδια για τη διανομή των αποδόσεων Bitcoin στους κατοίκους.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Suarez αποκάλυψε ότι θα γινόταν ο πρώτος Αμερικανός δήμαρχος που θα δεχόταν το Bitcoin ως πληρωμή μισθού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...