Το ψηφιακό χρηματιστήριο SIX Digital Exchange (SDX) - που εδρεύει στην Ελβετία - έχει λάβει κανονιστική έγκριση από τη FINMA, την Ελβετική Αρχή Εποπτικής Χρηματοπιστωτικής Αγοράς, για τη λειτουργία μιας αγοράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

 


Την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου, το SIX Digital Exchange δήλωσε ότι η FINMA, η ρυθμιστική αρχή της αγοράς της χώρας, της έδωσε δύο άδειες για τη λειτουργία ενός χρηματιστηρίου και ενός κεντρικού αποθετήριο αξιών για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στην Ελβετία.

Το ψηφιακό χρηματιστήριο δήλωσε ότι η νέα έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή επέτρεψε στην εταιρεία να ξεκινήσει ένα ψηφιακό χρηματιστήριο, με το όνομα SDX - μια πλήρως ρυθμιζόμενη υποδομή συναλλαγών, διακανονισμού και φύλαξης για ψηφιακούς τίτλους που λειτουργούν με τεχνολογία blockchain.

Ο Thomas Zeeb, παγκόσμιος επικεφαλής ανταλλαγών της SIX και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της εταιρείας, είπε ότι:

"Αυτή η άδεια επιτρέπει στο SDX να λειτουργεί πλήρως με μια πλήρως ρυθμιζόμενη, ολοκληρωμένη υποδομή συναλλαγών, διακανονισμού και φύλαξης βασισμένη στην τεχνολογία blockchain για ψηφιακούς τίτλους. Με αυτές τις άδειες, η SDX μπορεί πλέον να προσφέρει τα υψηλότερα ελβετικά πρότυπα εποπτείας και ρύθμισης."

Το SIX Digital Exchange δήλωσε ότι σχεδιάζει να προσφέρει ομόλογα και μετοχές με τη μορφή ψηφιακών μάρκων

Μέσω της έγκρισης, το ψηφιακό χρηματιστήριο μπορεί τώρα να παρέχει αποτελεσματικές υπηρεσίες σε ασφαλές και ρυθμιζόμενο περιβάλλον. Η εταιρεία σκιαγραφεί επίσης σχέδια για επένδυση σε επέκταση του παγκόσμιου ψηφιακού χρηματοπιστωτικού οικοσυστήματος, όπως η προσφορά μιας ρυθμιζόμενης εναλλακτικής λύσης στα κρυπτονομίσματα, πολλά από τα οποία λειτουργούν εκτός των ορίων των καθιερωμένων κανονισμών.

Το SIX Digital Exchange εισέρχεται στον κόσμο της παραδοσιακής χρηματοδότησης με την έναρξη της νέας πλατφόρμας διαπραγμάτευσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Νέα οικονομία του blockchain μπορεί να είναι το όπλο για κάποιες χώρες όπως η Ελλάδα να γίνουν περιφερειακές οικονομικές δυνάμεις. Προλαβαίνουμε ;

  Τις τελευταίες δεκαετίες είδαμε έξυπνες κινήσεις από μικρές χώρες που δημιούργησαν μία ασύμμετρη ανάπτυξη σε σχέση με το μέγεθος τους. Του...