Η πλατφόρμα Blockchain Banqu συνεργάζεται με την Coca Cola στη Νότια Αφρική

 


Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ανακύκλωσης, η εταιρεία Coca-Cola Νότια Αφρική και η  πλατφόρμα τεχνολογίας Blockchain, BanQu ετοίμασανμια πλατφόρμα πληρωμών για την ενδυνάμωση της ανάκτησης απορριμμάτων και των κέντρων επαναγοράς τους ως ώθηση για τον τοπικό τομέα ανακύκλωσης .

«Οι συλλέξτες ανακύκλωσης απορριμμάτων που συλλέγουν τα υλικά συσκευασίας έχουν μια από τις πιο δύσκολες, αλλά πιο σημαντικές εργασίες στην κυκλική οικονομία . Μέχρι τώρα, έχουν παραμείνει ως επί το πλείστον μακριά από το τραπεζικό σύστημα υποστήριξης πληρωμών για την συλλογή υλικών. Η νέα καινοτόμος λύση που βασίζεται σε blockchain παρέχει μια πλατφόρμα για την ενίσχυση της οικονομικής ανάκτησης απορριμμάτων και των μικρών κέντρων επαναγοράς σε ολόκληρη τη Νότια Αφρική », όπως ανέφερε  ο διευθυντής βιώσιμης ανάπτυξης της Coca-Cola Africa David Drew.

Περισσότεροι από 60.000 ανακτητές απορριμμάτων στη Νότια Αφρική, πολλοί από τους οποίους δεν μπορούν να βρουν εργασία ή επίσημη εργασία, κερδίζουν τα προς το ζην συλλέγοντας απορρίμματα συσκευασίας. Πολλά από αυτά που συλλέγουν οι ανακτητές πωλούνται μέσω μικρών κέντρων επαναγοράς πριν φτάσουν τελικά σε μεγάλους βιομηχανικούς ανακυκλωτές.

Η πλατφόρμα blockchain BanQu δημιουργεί ένα μόνιμο, προσωπικό αρχείο των συναλλαγών για κάθε συλλέκτη απορριμμάτων, επιτρέποντάς τους να αποδείξουν τις οικονομικές απαιτήσεις τους από την εργασία τους . Επιτρέπει επίσης τις συναλλαγές χωρίς μετρητά και έτσι μειώνουν τους κινδύνους που σχετίζεται με τα μετρητά τόσο για τους ανακτητές όσο και για τα κέντρα εξαγοράς. Επίσης επιτρέπει την άμεση πληρωμή για την ανάκτηση αποβλήτων. Καταγράφοντας τη συμβολή του άτυπου αυτού τομέα στο σύνολό της αλυσίδας ανακύκλωσης, η πλατφόρμα blockchain βελτιώνει τόσο την κατανόηση όσο και την αναγνώριση της σημαντικής συνεισφοράς των κέντρων ανάκτησης απορριμμάτων και των κέντρων επαναγοράς.

 

Aπό το λανσάρισμα του συστήματος blockchain στα μέσα Φεβρουαρίου, το σύστημα έχει ήδη εξυπηρετήσει περισσότερους από 300 συλλέκτες απορριμμάτων και έχει καταγράψει περισσότερες από 4 900 συναλλαγές με πάνω από 200.000 κιλά ανακυκλώσιμων.

«Το διαδικτυακό αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης και πληρωμής της αλυσίδας εφοδιασμού της BanQu χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό του ανακυκλωμένου υλικού σε όλη την αλυσίδα ς, παρέχοντας διαφάνεια στις τιμές τόσο για τους αγοραστές όσο και για τους πωλητές. Οι χρήστες δεν χρειάζονται ακριβά έξυπνα τηλέφωνα - το σύστημα στέλνει ένα απλό SMS κατά την επεξεργασία μιας πληρωμής ", όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της BanQu, Ashish Gadnis.

Η λύση των σχετικών πληρωμών είναι επίσης πλήρως ενσωματωμένη σε εφαρμογές χρημάτων για κινητά, επιτρέποντας στους χρήστες να σηκώνουν μετρητά από αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές ή να αποθηκεύσουν τα κέρδη τους σε ασφαλή ηλεκτρονικά πορτοφόλια. Το πιο σημαντικό είναι ότι η νέα τεχνολογία επιτρέπει στους ανακτητές αποβλήτων να πετύχουν την ένταξή τους στην οικονομία.

Οι συλλογείς αποβλήτων μπορούν να δημιουργήσουν ένα οικονομικό ιστορικό, ένα οικονομικό βιβλιάριο που επικυρώνει την ύπαρξή τους σε μια αλυσίδα εφοδιασμού. Η πλατφόρμα blockchain επιτρέπει την ανιχνεύσιμη, την διαφανή και το σημαντικότερο την δίκαιη αλυσίδα συναλλαγών που παρέχει τη δυνατότητα ανάκτησης απορριμμάτων καθώς και τα κέντρα εξαγοράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...