Ηλεκτρονικά Πολυκαταστήματα το καταφύγιο των μικρών e-shops την εποχή του κορονοιου



Το κλείσιμο των καταστημάτων εξαιτίας της πανδημίας βρήκε σχεδόν το σύνολο των μικρομεσαίων καταστημάτων ανέτοιμα για να λειτουργούν με ηλεκτρονικό επιχειρείν. Αν εξαιρέσουμε κάποια καταστήματα που είτε από τεχνολογική πρωτοπορία των ιδιοκτητών είτε από γενική συμμετοχή του κλάδου στην λειτουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων τα περισσότερα καταστήματα απλά σταμάτησαν να λειτουργούν.


Σωστά ξεκίνησε μία διαδικασία να υποστηριχτεί η δημιουργία e-shops των καταστημάτων με κρατική και ευρωπαϊκή οικονομική υποστήριξη. Αν βρισκόμασταν 1-2 δεκαετίες πίσω η λειτουργία κάποιου ηλεκτρονικού καταστήματος σε μία ιστοσελίδα μιας μικρής επιχείρησης θα ήταν ίσως αρκετή για την επιβίωση της και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.


Το 2021 με τον τεράστιο όγκο πληροφοριών στο ιντερνετ η δημιουργία ενός απλού ηλεκτρονικού καταστήματος είναι σαν να άνοιγε μία μπουτίκ σε απομακρυσμένο ορεινό χωριό της επαρχίας. Μοναδικός πελάτης θα ήταν πιθανός κανένας καθώς πρέπει ορειβάτης οικολόγος αστικού κέντρου που θα έμπαινε περισσότερο ξαφνιασμένος για την ύπαρξη του εκεί παρά από πραγματική επιθυμία αγοραστή.  Το χάος του ιντερνετ εξαφανίζει την επισκεψιμότητα πλέον κάθε μικρού e-shop.


Τι είναι αυτό που ίσως θα σταματούσε τον «θάνατο του εμποράκου» και στην ηλεκτρονική μου εκδοχή ; Τι θα μπορούσε να μετατρέψει το μικρό ηλεκτρονικό κατάστημα σε πέρασμα πελατών ;

Eνα ηλεκτρονικό πολυκατάστημα που θα φιλοξενούσε δεκάδες ηλεκτρονικά καταστήματα μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νέου τύπου mall.  Ένα πολυκατάστημα που θα είχε και χώρους ηλεκτρονικής διασκέδασης , χώρους κοινωνικής δικτύωσης  θα κατάφερνε να κρατήσει ζωντανά τα e-shop των μικρών επιχειρήσεων. Όπως και τα φυσικά πολυκαταστήματα λόγω μεγέθους θα μπορούσε να αναπτύξει και τακτικές ιντερνετ μάρκετινγκ αλλά και να κάνει ισχυρό όνομα αν μάλιστα είχε και ένα καλό ιντερνετ όνομα. 


Είναι καλό να γίνει κατανοητό από όλους τους παράγοντες της αγοράς ότι είμαστε στην εποχή των μεγάλων επιχειρηματικών μεγεθών. Αυτών που θα διασφαλίσουν την επιβίωση των μικρομεσαίων καταστημάτων και στην σημερινή εποχή της κρίσης πανδημίας του κορονοιού.


Θελουμε να γίνει και πιο καινοτόμο για την νέα γενιά , ας κάνει αποδεκτά και την χρήση ψηφιακών νομισμάτων η κρυπτονομισμάτων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...