αναμένοντας τον "τυφώνα" κορονοιό στο σπίτι ....ή αλλάζουμε την ζωή μας πλέον!



Ημέρα καταστρώματος Χ , δεν έχει σημασία πόσες μέρες ακριβώς τα μέτρα πρόληψης οδήγησαν σε κλιμάκωση και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Είναι κάτι το πρωτόγνωρο για όλους μας να απαγορεύεται η κυκλοφορία. Οι περισσότεροι δεν είχαμε αντίστοιχες εμπειρίες από πολεμικές και άλλες περιόδους. Βέβαια δεν είχαμε καμμιά εμπειρία από την ύπαρξη πανδημίας σ αυτή την έκταση που μας επισκέφτηκε ο κορονοιος.

Κίνδυνος για την υγεία μας και όλα τα μέτρα είναι αναγκαία κατά τους ειδικούς , αυτοί ξέρουν καλύτερα. Υπάρχουν όμως και ερωτήματα που δεν μπορούν να τα απαντήσουν, η διάρκεια της πανδημίας , αν θα διακοπεί με το καλοκαίρι , πότε θα βρεθεί φάρμακο , πότε θα έχουμε εμβόλιο ακόμα και ποιοι τελικά μπορεί να χάσουν την ζωή τους μια που έχουμε θύματα και σε μικρές ηλικίες.

Αυτές οι ανοικτές ερωτήσεις με χαρακτηριστική την επίσημη διατύπωση ότι βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά αυξάνουν την αμφιβολία μαζί με τον φόβο ο οποίος πλέον κυριαρχεί στους Έλληνες πολίτες.

Οι πρώτες συνέπειες έχουν κάτι το θετικό , μία αναγκαία χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας μαζικά αλλά και επαναπροσδιορισμός της αναγκαιότητας του να μένουμε σπίτι και να μαθαίνουμε να απολαμβάνουμε την ηρεμία που προσφέρει αυτή η αλλαγή.

Η επόμενη μέρα όμως ποια θα είναι ? πόσο έτοιμοι είμαστε να δούμε ότι η συνέπειες της κρίσης πανδημίας σημαίνουν και οικονομική καταστροφή χωρίς όριο εφόσον διαρκέσει κάποιους μήνες?

Κάποιοι που έχουμε επαγγελματικές δραστηριότητες σε διαφορετικά κράτη ήδη σκεφτόμαστε πόσες δυσκολίες θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα μετά την κρίση. Βέβαια η ψηφιακή τεχνολογία υπάρχει ήδη στην εργασία μας και απλά πρέπει να σκεφτούμε πως θα γίνει κύριο εργαλείο.

Σχεδόν αδύνατο να κάνω εκτιμήσεις για αυτή την επόμενη μέρα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ως μέθοδο ανάλυσης και πρόβλεψης είναι κάποιες ταινίες επιστημονικής φαντασίας που είχαν κυκλοφορήσει πριν δεκαετίες. Όχι μόνο φαντασίας αλλά και τρόμου. Τελικά αυτοί οι σκηνοθέτες τέτοιων ταινιών ή είναι πολύ καλά πληροφορημένοι ή προφητεύουν καλά….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...