Είναι το blockchain το νέο ιντερνετ; φέρνει την εμπιστοσύση στις ανταλλαγές δεδομένων, και γι αυτό είναι εκρηκτική η ανάπτυξη του;




  Eίναι η τεχνολογία blockchain το νέο ιντερνετ; 
 Αυτή είναι μια αναγκαία ερώτηση λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα ανάπτυξης των τεχνολογιών και εφαρμογών blockchain
 Τόσο δημόσιοι οργανισμοί όσο και ιδιωτικές εταιρείες σε διάφορους τομείς θα μπορέσουν να ωφεληθούν πάρα πολύ με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας blockchain στις λειτουργίες τους και κυρίως την απόλυτη εμπιστοσύνη σε κάθε συναλλαγή.




Η δύναμη της τεχνολογίας blockchain έγκειται κυρίως στην ικανότητά της να προσφέρει μια πλατφόρμα όπου μπορείτε να πραγματοποιείτε συναλλαγές με ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Ο κατανεμημένος λογαριασμός δημιουργεί ένα μη έγκυρο μητρώο όλων των συναλλαγών. Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να το τροποποιήσετε μονομερώς , το blockchain μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για τη διατήρηση σημαντικών αρχείων, είτε για τον δημόσιο τομέα ιδρύματα είτε για επιχειρήσεις.

Ομοίως, η τεχνολογία blockchain μπορεί να προσφέρει διαφάνεια στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, αφού μπορείτε πάντα να ανατρέχετε στα αρχεία σε περίπτωση διαφωνίας. Αυτό παρουσιάζει μια βιώσιμη και ασφαλή εναλλακτική λύση στις τρέχουσες τραπεζικές διαδικασίες που είναι γραφειοκρατικές, αργές και δαπανηρές.

Ο αποκεντρωμένος χαρακτήρας των βάσεων δεδομένων blockchain καθιστά αδύνατο για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να παρεμβαίνουν ή να καταστρέφουν τη βάση δεδομένων, καθώς στοχεύουν συνήθως σε κεντρικά σημεία αποθήκευσης δεδομένων. Με το blockchain, κάθε κόμβος έχει ένα τοπικό αντίγραφο της βάσης δεδομένων, έτσι ώστε ακόμα και αν ένας κόμβος επιτεθεί, τα υπόλοιπα παραμένουν άθικτα.

Οι εφαρμογές του blockchain είναι σχεδόν ατελείωτες, πολλές έχουν ήδη ανακαλυφθεί, και άλλες όχι. Όχι μόνο τα ψηφιακά νομίσματα και τις μεταφορές χρημάτων. Μπορεί να λειτουργεί για όλες τις συναλλαγές που περιλαμβάνουν αξία (αγαθά, χρήματα και τίτλο). Μπορεί επίσης να λειτουργεί για όλες τις συναλλαγές που αφορούν την τήρηση αρχείων. Υπάρχει άραγε επιχειρηματική συναλλαγή που δεν περιλαμβάνει τήρηση αρχείων; Πέρα από τις επιχειρηματικές συναλλαγές, η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές κυβερνητικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της τήρησης αρχείων στη δημόσια διοίκηση, τη διαχείριση των εκλογών και τη δημόσια διοίκηση.

Όλα αυτά μας περιγράφουν ότι η επανάσταση που φέρνει είναι ίσως παρόμοια με αυτή του 1994 του διαδικτύου.  Οι εκθετικοί ρυθμοί όμως των τεχνολογικών εξελίξεων και της ανάπτυξης των υποδομών δημιουργούν τις συνθήκες το blockchain να κυριαρχήσει πολύ ταχύτερα!

Βέβαια ενώ πολλοί ελπίζουμε ότι το blockchain θα αντικαταστήσει τα υπάρχοντα συστήματα, τελικά μπορεί να καταλήξει να είναι επωφελής με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο όπως συνέβη με το Linux στις τεχνολογίες ιντερνετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...