φαινόμενο ντόμινο πανικού στις Ευρωπαϊκές Τράπεζες αλλά γιατί οι Γερμανικές δηλώνουν "υγιείς" ;

Πρίν λίγα χρόνια, στην αρχή της ευρωπαϊκής κρίσης βρέθηκα στο γραφείο του προέδρου μίας Αυστριακής Τράπεζας μέλος ομίλου Γερμανικής Τράπεζας. Η συζήτηση αφορούσε μία επιχειρηματική συμφωνία την οποία ο πελάτης θα έκανε παρέχοντας εγγυήσεις ακόμα και μετρητά από την μητρική γερμανική τράπεζα.
Τότε με έκπληξη άκουσα τον Αυστριακό να λέει λυπούμαστε αλλά η Κεντρική Τράπεζα μας ζητά αυτόνομο έλεγχο του πελάτη και της πρότασης ανεξάρτητα από εγγυήσεις από την γερμανική μητρική μας.
Συνειδητοποίησα ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη ακόμα και μεταξύ των τραπεζών της κεντρικής Ευρώπης, των μεγάλων παικτών.
Μα όλο το τραπεζικό σύστημα στηρίζεται στην πίστη! Η έλλειψη της φέρνει κατάρρευση και είναι απλά θέμα χρόνου το πότε.....
Εκτοτε είδαμε την διάλυση του δικού μας τραπεζικού συστήματος , το οποίο είχε βέβαια και εσωτερικά προβλήματα και διαφθορά.
Είδαμε τις Ισπανικές τράπεζες να χρεοκοπούν και ακούμε σήμερα και τις Ιταλικές να βαδίζουν σε κατάρρευση.
Έτσι θα αποδειχθεί ότι οι δύο μεγάλες παγίδες γιά την παγκόσμια οικονομία και ειδικά για την Ευρώπη ήταν....
Η διακοπή της συσχέτισης του χρήματος με τα αποθέματα των κεντρικών τραπεζών σε χρυσό. Έτσι έγιναν όλα απλά χαρτάκια και "τυπογράφοι" να τυπώνουν κατά βούληση χρήμα/
Η δήθεν ισχυροποίηση και προστασία με τις Συνθήκες Βασιλείας ήταν μία έξυπνη κίνηση από ΗΠΑ , όπου δεν ισχύουν αυτές, να επιταχύνουν, τις διαδικασίες διάλυσης των ευρωπαϊκών τραπεζικών δομών.
Συμπέρασμα είναι ότι ζούμε σε ένα φαινόμενο ντόμινο κατάρρευσης όλου του Ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος όπου οι Γερμανοί με δήθεν "αυτοκάθαρση" σώζουν τον μεγαλύτερο ασθενή στην Ευρώπη της DeutschBank!
Tο μέλλον αβέβαιο και ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτούν οι κρατούντες την Ευρώπη ότι η πολιτική πρέπει να επιβάλει τους κανόνες στην οικονομία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη είναι θέμα κατανόησης της ασυμμετρίας πνευματικής αναζήτησης και υλικής αφθονίας !

  Είναι γνωστό σε όλους μας ότι συστηματικά εδώ και δεκαετίες καταστρέφουμε τον πλανήτη γη στο όνομα της ανάπτυξης! Δυστυχώς και της τεχνολο...